Övrigt

Ka bar

2016-08-01 09:09 #0 av: [Jarl]

En kniv jag gillar är den gamla usa andra världskriget kniv Ka bar

Har inte testat den än i naturen men den är bra på att hugga ved med. Inte så bra att tälja med.

https://www.youtube.com/watch?v=nJk2Hz9k3-k

https://en.wikipedia.org/wiki/Ka-Bar

Ska leta fram några knivar jag gjort

Anmäl
2016-08-01 09:32 #1 av: starhawk

Min favorit är som tidigare nämnts Ghurkas stridskniv Kukri. Har inte nyttjat min än men enligt rapport funkar den fint som fiskekniv. På den tiden Ghurkas och Brittiska imperiet var i strid så gjorde Ghurkas en kullerbytta under rödrockarnas bajonett och sprättade upp magen på dom med kniven. Under andra världskriget tjänstgjorde Ghurkas i brittiska armén och då använde dom kniven till att skära av örona på fällda fiender. När en patrull kom tillbaka från patrullrunda gick patrullledaren fram till dagofficeren och tömde en påse på hans bord. Dagofficeren räknade antalet öron och förde in det i en bok. En stridsrapport från Nordafrika var kort och koncis: Fiendens förluster 11 egna förluster 0 ammunitionsåtgång 0.

Vid Falklandsöarna hade britterna just rensat kullarna runt Port Stanley och argentinarna hade dragit sig tillbaka in i stan. Stadsstrid är alltid besvärlig och stan var full med civilister, men då läckte man informationen att Ghurkas skulle leda rensningen av stan, då skyndade sig argentinarna att kapitulera.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2016-08-02 10:33 #2 av: [Jarl]

Oj en sådan här? https://www.google.se/search?q=Kukri&biw=800&bih=489&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj54tb6qKLOAhXjQpoKHSjlBz0Q_AUIBigB#tbm=isch&q=kukri+knife&imgrc=sdd6h242ASWlQM%3A

Anmäl
2016-08-02 12:13 #3 av: starhawk

Precis! Jag har en äkta replik dvs byggd av samma stål och skaftmaterial som orginalet.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.