Läderslöjd

Magisk fläta

2016-09-18 15:54 #0 av: starhawk

När jag ändå bara väntar på det nya bandsågsbladet kan man ju ägna sig åt lite läderslöjd, köpte för en tid sedan en bit läderspill för att ha och träna på . Jag tänkte testa och göra en "magisk fläta". Jag har tre "recept" på hur man gör det. Den första hittade jag i Michael Gärtners bok "Lone wolf Läderarbete" men den hade bara ett par bilder och var inte särskilt tydlig. Den andra hittade jag i Mikael Hansens utmärkta "Den stora knivboken" och slutligen en i Appendixet i Ron Edwards "How to make whips". Jag testade först med receptet i Hansens bok men det ledda bara till en soppa av tilltrasslade band. Jag lyckades "knyta upp" det till utgångsposition och gjorde ett nytt försök och var mera noggrann den här gången, men det ledde bara till samma soppa igen. Då försökte jag med receptet i Edwards bok och det lyckade i första försöket! 

Nu skar jag lite snett när jag skar ut remmen så en av de tre parterna blev lite väl smal men det var ju bara en test av hur man får till en magisk fläta, eller hemlig fläta som den heter på engelska. Här är resultatet.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2018-07-16 15:04 #1 av: Sparklingponi

Vad snyggt det blev ändå! Har du gjort fler sen dess? Gapskrattar

Anmäl
2018-07-16 15:28 #2 av: starhawk

Jag har gjort en till, då såg jag  till att skära den rätt.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.