Snickeri

Snickarpennor

2018-10-05 13:39 #0 av: starhawk

En del av er har kanske stött på dessa pennor, själv har jag ett litet lager som jag fått med prenumerationserbjudanden från Gör det själv tidningen. 

Jag tog faktiskt ett par nummer på prov, men den riktade sig nästan enbart till folk som bor i villa så jag som bor i bostadsrätt har föga användning av den. 

Men åter till ämnet, varför ser pennan ut som den gör? Tja till att börja med gör det rektangulära tvärsnittet att den inte rullar iväg när man lägger den ifrån sig på ett lutande plan. Stiftet är också rektangulärt så man kan vässa den till ungefär samma spets som ett stämjärn. Vad är fördelen med det då? jo om man ritar med den längs stiftet så räcker den väldigt länge innan den behöver vässas igen, en vanlig blyertspenna hinner bli slö flera gånger om med samma användning. En detalj som många inte är medvetna om är att den är en kvarts tum tjock och en halv tum bred så man skall slippa använda tumstocken i onödan. Så dessa pennor är inte bara klumpiga blyertspennor.

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Anmäl
2018-10-05 14:24 #1 av: Hera

Intressant :)

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2018-10-05 15:44 #2 av: Ess1

Tack för informationen!

Anmäl
2018-12-29 20:38 #3 av: Stigfinnaren

Snickarpennorna är mycket bra. Ditt inlägg påminner mig om att köpa ett par nya. Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.